illusztráció illusztráció

F1 2024: Nyári meleg, de kissé szeles idő várja a mezőnyt Miamiban

Vajon bekavarhat egy-egy futó zápor a hétvége során?

Az előttünk álló versenyhétvégén a Forma-1 mezőnye az Amerikai Egyesült Államokba látogat, azon belül is a floridai Miamiba, ahol a Hard Rock Stadium köré épített utcai pályán, a Miami International Autodrome-on rendezik meg a Miami Nagydíjat.

Pénteken a szabadedzés és a sprintkvalifikáció alatt is túlnyomóan napos idő várható, csak kevés felhő lesz a pálya felett, és egy-egy futó zápor csak kis eséllyel fordulhat elő. A nap folyamán élénk, olykor erős lökések kísérhetik a keleties szelet. A hőmérséklet mindkét esemény során 28-30 fok körül alakul, így a többnyire napos idővel együtt a pálya felszínének hőmérséklete is magas lesz.

illusztráció
A pályarajz | Kép forrása: ごひょううべこ

A szombati sprintfutam idején napos-gomolyfelhős idő valószínű, de zápornak kicsi az esélye. Élénk lökések kísérik majd a keleties szelet. Ismét 28-30 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők, így a pálya hőmérséklete ekkor is magas lesz.

A szombati időmérő során is napos-gomolyfelhős idő várható, és ekkor már valamivel nagyobb eséllyel fordulhat elő egy-egy futó zápor a pálya térségében. Élénk lesz a keleties szél. A levegő hőmérséklete 27-29 fok körül alakul, viszont a valamivel több felhő miatt egy picit alacsonyabb lehet az aszfalt felszínének hőmérséklete, mint a korábbiakban.

illusztráció
A pálya melletti Hard Rock Stadium | Kép forrása: Elbert Hampton

A vasárnapi verseny alatt sok napsütésre van kilátás, csak kevés felhő lehet az égen, csapadéknak kicsi az esélye, viszont a verseny előtti órákban nagyobb a valószínűsége egy-egy futó zápor kialakulásának. Élénk, olykor erős lökések kísérhetik a keleti-délkeleti szelet. A hőmérséklet 28-30 fok körül alakulhat, és ismét magas pályahőmérséklettel találkozhatnak a csapatok.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkba.

Borítókép forrása: Ralph Nas

Szavazás

Jártál már valaha Floridában?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés